KUTT MATSVINN

Ved hjelp av et digitalt verktøy kan vi enkelt måle matsvinnet på hvert av hotellene. Dette gjør oss mer bevisste på utfordringen og gjør det mulig å iverksette raske tiltak for å redusere matsvinnet. I tillegg sparer vi både tid og penger. Alle hotellene måler og synliggjør daglig matsvinnet for gjestene, noe som fremmer åpenhet og ansvarlighet.

 

BRANSJEAVTALEN

Branjeavtalen om reduksjon av matsvinn skal sikre at Norge halverer matsvinnet innen 2030. Dette er en frivillig avtale der myndighetene og private aktører har forpliktet seg til å redusere matsvinnet i alle ledd i matkjeden. Smarthotellene er med i denne avtalen og jobber aktivt med å kutte matsvinn.

 

 

BÆREKRAFTIG MATPRODUKSJON

Smarthotel kjøper store mengder med kaffe. Derfor har vi valgt en økologisk kaffe som er dyrket innen regelverket for økologisk produksjon. Green World Økologisk Kaffe består av 100% arabica bønner som vokser under ideelle forhold på over tusen meters høyde, helt uten sprøytemidler og kunstgjødsel. Kaffen blir produsert i et miljøvennlig kaffebrenneri som drives med 100% fornybar energi. Og så smaker den utrolig godt!

 

ØKOLOGISK

Smarthotel følger trenden og har et utvalg av økologiske produkter på frokostbuffeten. Per i dag tilbyr vi økologisk kaffe og ulike kornprodukter. Disse produktene kan våre leverandører dokumentere at er dyrket og produsert økologisk. Vi jobber med å gradvis øke antall produkter. Å servere økologisk mat har mange fordeler for både helse, miljø og samfunn. Økologisk matproduksjon bruker ikke syntetiske sprøytemidler, noe som beskytter jordsmonn, vannressurser og biologisk mangfold. Den gir også renere, naturligere mat uten unødvendige tilsetningsstoffer, samtidig som den ofte smaker bedre. Vi serverer i tillegg økologisk melk fra norske kyr. Høyere dyrevelferd og støtte til småskala, bærekraftige bønder er også viktige aspekter. Ved å velge økologisk mat tar man et bevisst valg som bidrar til en sunnere kropp, et renere miljø og et mer bærekraftig landbruk. 

 

DULTING

Smarthotel gir deg en vennlig dult. For å redusere matsvinn oppfordrer vi deg som gjest til å ta mindre mat om gangen og heller forsyne deg flere ganger. Det viser seg at dette reduserer matsvinnet mye.