ZERO FOODWASTE

With the help of a digital tool, we can easily measure food waste at each of our hotels. This makes us more aware of the challenge and enables us to take swift action to reduce food waste. In addition, we save both time and money. All hotels measure and display daily food waste for guests, promoting transparency and accountability.

 

FOODWASTE AGREEMENT

The Food Waste Reduction Agreement aims to ensure that Norway halves its food waste by 2030. This is a voluntary agreement where both the authorities and private sector actors are committed to reducing food waste at every stage of the food chain. Smarthotels are part of this agreement and are actively working to cut food waste.

 

 

BÆREKRAFTIG MATPRODUKSJON

Smarthotel kjøper store mengder med kaffe. Derfor har vi valgt en økologisk kaffe som er dyrket innen regelverket for økologisk produksjon. Green World Økologisk Kaffe består av 100% arabica bønner som vokser under ideelle forhold på over tusen meters høyde, helt uten sprøytemidler og kunstgjødsel. Kaffen blir produsert i et miljøvennlig kaffebrenneri som drives med 100% fornybar energi. Og så smaker den utrolig godt!

 

ØKOLOGISK

Smarthotel følger trenden og har et utvalg av økologiske produkter på frokostbuffeten. Per i dag tilbyr vi økologisk kaffe og ulike kornprodukter. Disse produktene kan våre leverandører dokumentere at er dyrket og produsert økologisk. Vi jobber med å gradvis øke antall produkter. Å servere økologisk mat har mange fordeler for både helse, miljø og samfunn. Økologisk matproduksjon bruker ikke syntetiske sprøytemidler, noe som beskytter jordsmonn, vannressurser og biologisk mangfold. Den gir også renere, naturligere mat uten unødvendige tilsetningsstoffer, samtidig som den ofte smaker bedre. Vi serverer i tillegg økologisk melk fra norske kyr. Høyere dyrevelferd og støtte til småskala, bærekraftige bønder er også viktige aspekter. Ved å velge økologisk mat tar man et bevisst valg som bidrar til en sunnere kropp, et renere miljø og et mer bærekraftig landbruk. 

 

DULTING

Smarthotel gir deg en vennlig dult. For å redusere matsvinn oppfordrer vi deg som gjest til å ta mindre mat om gangen og heller forsyne deg flere ganger. Det viser seg at dette reduserer matsvinnet mye.